Jesen u Antaliji ne razlikuje se po mnogo od leta u bilo kom primorskom gradu, štaviše, još je i prijatnije. Vreme je idealno, a dnevne temperature vazduha variraju od 25 do 30 stepeni. Večeri sa vetrićem koji donosi osveženje sa pučine mame na neizbežne šetnje.

Antalija (Wikipedia)

Temperatura mora je od 24 do 26 stepeni, što garantuje i mnogo kupanja i uživanja u vodenim sportovima. Ako se tome doda i to da su u svim letovalištima gužve manje, onda se razume da je jesen u Antaliji pravo godišnje doba za pravi odmor. 

Takođe, ovo vreme je idealno za obilaske stotina antičkih lokaliteta kojima antalijska regija obiluje. Da spomenemo samo Perge, Aspendos, Termesos, Fazelis, Olimpos, Demre i kuću svetog Nikole, Himerine vatre, likijske grobnice…

Antalija je danas, sa više od 300 sunčanih dana godišnje, blagom klimom, blizinom Kemera i Beleka, divnim plažama i planinom Turus u zaleđu, sa pravom nosi \"titulu\" jedne od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija. Stari deo grada sa uskim, krivudavim uličicama, kuće \"naslonjene\" na drevne tvrđave i uticaji mnogih civilizacija dali su posebnu lepotu Antaliji, zbog koje je ona danas jedno od najzanimljivijih mesta za odmor, pišu Novosti.

Osim svega nabrojanog, tu su i prelepi pejzaži Saklikenta i padine Taurusa, sa mnogobrojnim kanjonima i vodopadima, pećinama gde se može uživati od čaja u prelepim restoranima, preko kilometarskih šetnji po krajoliku pa do ekstremnih sportova.
Izvor: Večernje novosti