Na prestojećem Sajmu turizma u Novom Sadu, od 28. septembra do 2. oktobra, Turistička organizacija Srbije (TOS) nastupa zajedno sa JP “Stara planina” i nekoliko lokalnih turističkih organizacija.

TOS je zakupio izložbeni prostor od 50 kvadratnih metara, na kome će predstaviti celokupnu turističku ponudu Srbije. 

Prvog dana na štandu TOS-a biće isključivo poslovni dan, a u četvrtak 29. septembra održaće se mala škola somelijera. O tome će kratko predavanje održati vlasnik vinarije „Vinik" iz Vršca Nikola Cuculj, a prisustvovaće i studenti turizma.

U petak će svoju prezentaciju imati JP "Stara planina" . Prvog dana sajma u kongresnom centru "Master" biće održana konferencija "Regionalna saradnja u turističkom sektoru", na kojoj će državni sekretar za turizam Goran Petković govoriti o dosadašnjim iskustvima i prvcima razvoja povezivanja Srbije sa zemljama regiona.

Na skupu će učestvovati i potpredesdnik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor, kao i predavači iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Istog dana će biti održan okrugli sto "Bezbednost putnika u realizaciji turističkih putovanja – putujte bezbedno", u organizaciji Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, predstavljanje ekoturizma Srbije.

Takođe će biti održan i skup posvećen sertifikaciji HACCP i sertifikaciji sistema menadžmenta bezbednosti namirnica, u organizaciji Udruženja ugostitelja Novog Sada.

U četvrtak je predviđena radionica o pojačanju saradnje između turističkih privreda država u regionu i uspostavljanju kvalitetnije saradnje među turističkim poslenicima, a biće predstavljeni i već gotovi turistički proizvodi.
Izvor: B92