Radoholičarski nastrojeni Japanci ipak znaju i kako da se opuste, pa su još 60-ih godina prošlog veka smislili „ljubavne hotele”

Hoteli koji su stvoreni samo za parove napravaljeni su prvenstveno iz potrebe. Naime, u Japanu živi duplo više ljudi nego u Velikoj Britaniji, koja zauzima sličnu površinu, s tim da je 85 odsto terena brdovito. Dakle, Japanci vape za prostorom i za privatnošću. Osim toga, njihova kultura je takva da žive s roditeljima sve do braka, i to najčešće po tri generacije pod istim krovom, pa su često odvojeni samo papirnim pregradama. 

Praktični, kakvi jesu, zato su smislili hotele gde se dolazi samo zbog seksa. Sobe u ljubavnim hotelima toliko su posebne da svako može da izabere „svet" u kojem želi da provede te plaćene sate. Jedan deo je u uobičajenom evropskom stilu, ali s dodacima kreveta koji se okreću ili plafonom od ogledala.

Postoje i "specijalizovane" sobe za doktore, vozače, ronioce ili astronaute, a pojedini hoteli imaju prostorije za grupne žurke s dodatnim pogodnostima. Tako na primer, jedan hotel daje i besplatna putovanja u „Tokio Diznilend" ili Hongkong, ako neki par za pola godine obiđe 24 njihove sobe.

Sve je zamišljeno tako da u ovim hotelima nemate nikakav kontakt s osobljem, pa možete potpuno anonimno i opušteno da ih posećujete. Sobe mogu da se rezervišu na dva sata, što košta između 18 i 45 dolara, dok je za celu noć potrebno 115 dolara.
Izvor: Press