U dobrim hotelima najbolje sobe obično su na višim spratovima da bi gosti mogli da uživaju i u pogledu, ali u hotelu Sala Silvermine u Švedskoj gosti idu – pod zemlju.

Jedan od najčudnijih hotela na svetu, Sala Silvermine nalazi se u Švedskoj, u starom rudniku srebra. Do soba koje se nalaze oko 155 metara ispod zemlje dolazi se nakon nekoliko sekundi vožnje liftom, a noćenje u apartmanu u "srcu Zemlje" košta oko 440 evra. 

Za taj novac, gosti mogu da uživaju u minimalističkom enterijeru, šampanjcu, srebrnom posuđu i potpunom miru, pošto mobilni telefoni ovde nemaju domet a komunikacija sa "spoljašnjim svetom" moguća je samo preko interkoma…

Prilikom rezervacije, gosti se upozoravaju da ponesu toplu odeću, jer temperatura može da se spusti i na dva stepena, mada u hotelu kažu da su sobe u nekoj vrsti "toplotnog džepa", pa je u njima obično prijatnih 18 stepeni.

"Naš hotel je verovatno jedan od najneobičnijih na svetu, a sobe su osvetljene velikim lusterima i svećama, pa zbog tragova metala u zidovima sve ima neobičan srebrnkasti odsjaj", kaže Sofi Anderson, direktor marketinga Sala Silvermine hotela, dodajući da imaju puno gostiju, pa su noćenja tokom vikenda rezervisana i nekoliko meseci unapred, prenosi "Dejli mejl".
Izvor: Mondo