Zadovoljni smo našim poslovanjem u Srbiji i zato povećavamo broj letova za Beč, ali nemamo planove za otvaranje novih avio-linija iz Beograda u skorijem periodu, kaže u eksluzivnom intervjuu za „24 sata” Niki Lauda, vlasnik niskotarifne avio-kompanije „Flaj Niki” i bivši šampion Formule 1.

Koliko ste putnika iz Srbije prevezli do sada?
Od našeg prvog leta iz Beograda u februaru 2010. do kraja avgusta ove godine prevezli smo oko 70.000 putnika na letovima za Beč. Definitivno smo zadovoljni našim poslovanjem u Srbiji, inače ne bismo doneli odluku da od novembra čak dva puta dnevno letimo za Beč. S tim novim rasporedom i zajedno sa našim nemačkim partnerom „Air Berlin" možemo našim klijentima da ponudimo mnoge nove letove za povezivanje sa celom Evropom. Nadamo se da ćemo na ovaj način zadovoljiti potrebe naših klijenata, ali i privući dodatne putnike. 

Da li to znači da pored Beča možemo očekivati nove destinacije iz kojih ćete direktno leteti iz Beograda?
„Flaj Niki" bez prestanka analizira uvođenje novih destinacija na koje letimo. Srbija definitivno jeste interesantno tržište, ali za sada nemamo neke kratkoročne planove za uvođenje novih direktnih linija iz Beograda.

Sa presedanjem u Beču, može da se leti na više destinacija iz Srbije. Koje su rute za sada najinteresantnije putnicima iz naše zemlje?
Za sada jednom dnevno svakog dana izuzev subote letimo za na liniji Beč – Beograd, ali ćemo pojačati frekvenciju na dva leta dnevno. Iz naše baze u Beču sa „Air Berlinom" nudimo perfektne veze za gradove po celoj Nemačkoj, kao što su Berlin, Hanover, Hamburg, Diseldorf ili Nirnberg. Veoma je veliko interesovanje za letove za Cirih, Sofiju ili Bukurešt ili za pojedine destinacije u Španiji, Italiji ili Francuskoj.

Za niskotarifne avio-kompanije kažu da su karte jeftinije, ali da usluga nije kao na komercijalnim letovima. Da li je to tačno?
Naš uspeh se temelji na poslovnom modelu „hibridni prevoznik", što znači vrhunska usluga i kvalitet za niske cene. Nudimo pića i sendviče, kao i brojne novine i časopise na svim našim letovima. Takođe, mogućnost unošenja 23 kilograma prtljaga plus do osam kilograma ručnog prtljaga uključeno je u cenu leta.

Povratna karta do Beča za 90 evra
CENA – „Flaj Nikijem" sa presedajem u Beču može da se leti na destinacije u još sedam zemalja. Naravno najveće interesovanje je za Beč. Tako, na primer, ako danas na sajtu ove avio-kompanije pokušate da kupite povratnu kartu za dva meseca unapred, to će vas koštati svega 90 evra.
Izvor: 24sata.rs