U Srbiji trenutno posluje pet lou kost kompanija, ali bi taj broj u narednom periodu mogao da se poveća, jer se vode stalni pregovori sa novim niskotarifnim avio-prevoznicima. Činjenicu da je Srbija atraktivna za ove prevoznike potkrepljuje i podatak da će na jesen neki loukosteri povećati broj letova na svojim najfrekventnijim linijama.

WizzAir (Wikipedia)

Mi smo u stalnom kontaktu sa brojnim avio-prevoznicima i mora se reći da postoji veliko interesovanje. Činjenica da će od 10. novembra „Flaj Dubai\" početi da posluje u Srbiji govori da postoji računica takvih kompanija za dolazak kod nas. U prilog tome govori i odluka pojedinih loukostera da povećaju broj letova na određenim linijama. Dakle, pretpostavka je da im se poslovanje u Srbiji isplatilo – kaže za „ 24 sata\" Katarina Andrić Milosavljević, PR u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo 

Tako će avio-kompanija „Viz er\" od 13. decembra povećati broj letova na liniji Beograd – Malme na pet letova nedeljno. Na taj način će ta kompanija će sa Aerodroma „Nikola Tesla\" obavljati 25 povratnih letova nedeljno prema devet evropskih destinacija. Na sličan korak se odlučio i „Flaj Niki\" čiji je vlasnik Niki Lauda, bivši šampion Formule 1, u intervjuu za „24 sata\" potvrdio informaciju o povećanom broju letova.

– Za sada jednom dnevno svakog dana izuzev subote letimo za na liniji Beč – Beograd, ali ćemo pojačati frekvenciju na dva leta dnevno. Srbija definitivno jeste interesantno tržište, ali za sada nemamo neke kratkoročne planove za uvođenje novih direktnih linija iz Beograda – rekao je Lauda.

Pored ove dve kompanije u Srbiji posluje i nemački „Džerman vings\" koji leti za Keln i Štutgart, kao i „Norvižan er šatl\", koji povezuje Beograd i Skandinaviju. Od 10. novembra na našem nebu biće prisutni i avioni kompanije „Flaj Dubai\".

– Očekujemo veliku potražnju kada su avio-karte u pitanju, kako iz Srbije ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima tako i onih putnika koji su u potrazi za pristupačnom vezom ka jednom od najdinamičnijih gradova u svetu. Srbija preduzela brojne korake da razvije svoj turistički potencijal u poslednjih nekoliko godina – kaže je Gait al Gait, generalni direktor kompanije „Flaj Dubai\".

Cene povratnih karata za 45 dana unapred

„Flaj Dubai\" Beograd – Dubai 330
„Flaj Niki\" Beograd – Beč 90
„Flaj Niki\" Beograd – Beč – Pariz 215
„Flaj Niki\" Beograd – Beč – Berlin 216
„Viz er\" Beograd – Brisel (Šarloa) 96
„Viz er\" Beograd – Dortmund 85
„Viz er\" Beograd – Ajndhoven 100
„Viz er\" Beograd – Geteborg 80
„Viz er\" Beograd – London (Luton) 74
„Viz er\" Beograd – Rim 96
„Viz er\" Beograd – Malme 85
Napomena: cene su u evrima za povratne karte

Izvor: 24 sata