Niskotarifna kompanija FlyDubai od 10. novembra 2011. godine uvodi direktan let na liniji Beograd-Dubai.

Letovi na ovoj liniji će se odvijati četiri puta nedeljno. 

Svi letovi iz Dubaija sa Terminala 2 kretaće u 9.10 časova, a avion će sletati u Beograd, na Aerodrom Nikola Tesla u 11.55 po lokalnom vremenu. Povratni let, iz Beograda biće u 12.40 sati, a sletanje u Dubai je predviđeno u 20.45.

„Mi smo posvećeni otvaranju ruta koje su prethodno bile zanemarene od strane Ujedinjenih Arapskih Emirata nedovoljnim brojem direktnih letova i ponosni smo što ćemo postati prva kompanija koja direktno saobraća na relaciji Beograd-Dubai. Očekujemo veliku potražnju kada su avio karte u pitanju, kako iz Srbije ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tako i onih putnika koji su u potrazi za pristupačnom vezom ka jednom od najdinamičnijih gradova u svetu", istakao je Gaith Al Gaith, generalni direktor kompanije FlyDubai.

Karte za letove na relaciji Dubai-Beograd mogu se kupiti na sajtu FlyDubaija (www.flydubai.com), pozivanjem korisničkog centra (+381 11 3282271 ili +381 11 3282563) i preko turističkih posrednika i partnera kompanije. Srbija ima jako prisustvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zahvaljujući 5.000 pripadnika srpske dijaspore, koji su odigrali značajnu ulogu u napretku Ujedinjenih Arapskih Emirata i dali veliki doprinos zemlji u pogledu elektro i mašinskog inženjeringa, građevinarstva, ugostiteljstva, zdravstva, sporta i avio industrije.

Beograd će biti 46. prinova rastuće FlyDubai mreže avio ruta, koja obuhvata zemlje GCC-a, Bliski Istok, severnu Afriku, indijski potkontinent, Aziju i destinacije po obodu Evrope.

Cena karte u jednom pravcu Dubai-Beograd će se kretati od 160 evra, dok će u pravcu Beograd-Dubai iznositi od oko 170 evra. Ova cena podrazumeva prtljag do sedam kilograma i jednu manju torbu, odnosno torbu za lap-top. Dodatni prtljag i posebno mesto sa proširenim prostorom za noge će se dodatno naplaćivati.
Izvor: B92