“The Big Reunion”, najveći britanski organizator zimskih muzičkih festivala, u saradnji sa Exit timom, organizuje The Big Snow festival na Kopaoniku od 23. do 29. marta 2012. godine.

Prošle godine domaćin je bila Andora i skijalište Arinsal. Big Snow festival je zaživeo 2010, a prošle godine broj posetilaca i izvođača se udvostručio pa se ove godine na Kopaoniku očekuje najbolji zimski provod za ljude iz cele Evrope. 

– Prelaskom na Kopaonik garantujemo smeštaj visokog standarda, prirodu koja oduzima dah, prostore za još veće žurke, dovoljno kreveta da odmorite i odlične lokale. Događaj poprima drugačiji nivo i zbog saradnje sa jednim od najvećih svetskih muzičkih festivala – poručuju Englezi mladima iz celog sveta.

U informacijama koje daju o Kopaoniku organizatori navode da ova planina nije samo neverovatno lep ski-centar već i mesto gde se spajaju dnevna zabava na skijama i bordovima i žurke u fenomenalnim klubovima i barovima na otvorenom i zatvorenom.

– Zaista smo uzbuđeni što smo pronašli novi dom na Kopaoniku. Ski-centar je prelep i savršen je za festival The Big Snow. Možemo našim posetiocima da obećamo nezaboravno iskustvo u 2012. Za sada još razrađujemo plan o učesnicima, ali možete biti sigurni da se radi o velikim imenima – rekla je Debora Milroj, organizatorka Big Snow festivala.

Engleske agencije već nude turističke ol-inkluziv aranžmane za festival. U prospektima navode da Kopaonik ima 62 kilometra ski-staza, 23 ski-lifta i da je odličan kako za napredne skijaše, tako i za početnike. Na raspolaganju su i ski-škole sa instruktorima koji govore engleski. Od staza, tu su četiri zelene, 12 plavih, pet crvenih, a Britanci pišu i da snega svake godine ima do aprila. Posebno im je zanimljivo što su smeštajni kapaciteti razbacani oko staza, kao i cena ski-pasa, koji je kako kažu upola jeftiniji nego u ski centrima na Alpima.

Da bi rezervisali svoje mesto posetioci će morati da uplate depozit od 75 funti (86 evra). Aranžmani uključuju avio kartu, sedam noćenja, transfere do Kopaonika, ulaznicu za šestodnevne žurke, kao i šestodnevni ski-pas. Trenutna cena je 449 funti (515 evra), ali ona važi samo za prvih 50 koji rezervišu svoje mesto.

Više informacija: www.thebigsnowfestival.com.
Izvor: 24 sata