U Trsteniku se od 6. do 14. avgusta održava manifestacija “Trstenik na Moravi 2011”.

"Trka čamaca" Moravaca motkom je zaštitni znak manifestacije i jedinstvena je na Balkanu. Iziskuje ne samo fizičku snagu, već i umeće upravljanja čamcem moravskim brzacima pomoću motke. I ove godine u okviru "Trke čamaca" promovisaće se sportski način života i na šaljiv način prikazati ekološki potpuno čisto prevozno sredstvo. 

"Čorbijada" je omiljena disciplina ljubitelja ove manifestacije i za centralnu Srbiju ovakav hepening je prava retkost. Čorbaši i čamdžije će se takmičiti u subotu 13. avgusta, dok će finalna sportska takmičenja biti održana 14. avgusta, u nedelju.

Na sportskim terenima kraj Morave takmičiće se odbojkaši, teniseri, vaterpolisti, a na Moravi pioniri pecaroši i plivači. Koliko Trsteničani vole Moravu govori to što je svake godine sve više sportskih ribolovaca među dečacima i devojčicama i, naravno, sve više čorbaša.

Za osobe sa invaliditetom organizuje se takmičenje u pikadu, a za najmlađe "Bebi maraton" i "Šarena ulica"; za nešto stariju školsku decu "Karaoke" takmičenje.

Za vikend 13. i 14. avgusta posetioci će moći da se provozaju fijakerom pored Morave i čamcem uz Moravu, do etno-kuće u podnožju srednjovekovnog naselja Jerinin grad u blizini Trstenika.
Gdestinacija