U Trsteniku se od 6. do 14. avgusta održava manifestacija “Trstenik na Moravi 2011”.

\"Trka čamaca\" Moravaca motkom je zaštitni znak manifestacije i jedinstvena je na Balkanu. Iziskuje ne samo fizičku snagu, već i umeće upravljanja čamcem moravskim brzacima pomoću motke. I ove godine u okviru \"Trke čamaca\" promovisaće se sportski način života i na šaljiv način prikazati ekološki potpuno čisto prevozno sredstvo. 

\"Čorbijada\" je omiljena disciplina ljubitelja ove manifestacije i za centralnu Srbiju ovakav hepening je prava retkost. Čorbaši i čamdžije će se takmičiti u subotu 13. avgusta, dok će finalna sportska takmičenja biti održana 14. avgusta, u nedelju.

Na sportskim terenima kraj Morave takmičiće se odbojkaši, teniseri, vaterpolisti, a na Moravi pioniri pecaroši i plivači. Koliko Trsteničani vole Moravu govori to što je svake godine sve više sportskih ribolovaca među dečacima i devojčicama i, naravno, sve više čorbaša.

Za osobe sa invaliditetom organizuje se takmičenje u pikadu, a za najmlađe \"Bebi maraton\" i \"Šarena ulica\"; za nešto stariju školsku decu \"Karaoke\" takmičenje.

Za vikend 13. i 14. avgusta posetioci će moći da se provozaju fijakerom pored Morave i čamcem uz Moravu, do etno-kuće u podnožju srednjovekovnog naselja Jerinin grad u blizini Trstenika.
Gdestinacija