Dunavski turistički klaster “Istar 21” organizovao je projekat “Bogatstvo različitosti”, na osnovu koga će biti izabrano 10 najspremnijih sela za turističku promociju.

Konkurs, na koji se prijavilo prijavilo 50 sela, od čega 45 iz Vojvodine i pet iz istočne Srbije, bio je otvoren za prijave do juna, a do kraja septembra biće izabrana sela koja će na najbolji način predstaviti autentičnost i bogatstvo različitosti Vojvodine i Podunavlja. 

Pored 10 najspremnijih sela za promociju, biće izabrano još 10 sela koja imaju velike potencijale, ali im je potrebna podrška u unapređenju turističke ponude.

Predstavnici klastera "Istar 21" ističu da će se kroz turističku promociju afirmisati bogatstvo kultura nacionalnih zajednica koje žive na ovim prostorima, povećaće se broj turista kao i broj zaposlenih u turizmu, odnosno ostvariti prihod koji će doprineti razvoju i unapređenju života ljudi u selima u Vojvodini i Podunavlju.

Izabrana sela biće promovisana i na inostranom tržištu, dok će se na domaćem tržištu predstaviti na Sajmu turizma u Novom Sadu.

Klaster planira i obuku lokalnog stanovništva, međusobne posete izabranim selima, početak rada na tehnologijama koje treba da omoguće širu promociju, kao i brojne promotivne aktivnosti, putovanje u zemlje Podunavlja za predstavnike izabranih sela, investicionu konferenciju i mnoge druge aktivnosti.
Izvor: B92