Ovogodišnja, 124. po redu turističko-privredna manifestacija “Smederevska jesen” biće održana od 5. do 11. septembra, a završni koncert na Gradskom trgu održaće Goran Bregović i Orkestar za svadbe i sahrane.

Na programu u utorak, 6. septembra, Smederevce će zabavljati Leontina, Manda, Tijana Dapčević i Ivana Negativ. Sutradan, takođe, na Gradskom trgu, sviraće Alogija, Vukašin Brajić i Ortodoks Kelts. 

Za ljubitelje nešto drugačijeg zvuka pobrinuće se Banatski kicoši koji će uveseljavati Smederevce i njihove goste u Vinskom gradu.

U četvrtak, 8. septembra, na Gradskom trgu celovečernji koncert imaće Miroslav Ilić sa orkestrom Miše Mijatovića, a na svečanom otvaranju manifestacije, dan kasnije, u Malom gradu Smederevske tvrđave učestvovaće Bora Dugić, Jelena Tomašević, hor Kir Stefan Srbin, Suzana Šuvaković i pevačka grupa Smilje.

Iste večeri, za mlađe posetioce na Gradskom trgu planiran je koncert grupe Atlantida, ženskog rok benda Fandango i TAP 011.

U subotu još jedan koncert posvećen ljubiteljima narodnog melosa. U programu "Smederevo grade od starina", nastupiće Snežana Savić, Vesna Dimić, Tanja Vasiljev, Vladeta Kandić-Bata Kanda, Bane Milutinović na harmonici i orkestar Slavka Mitrovića.

Pored dečjeg programa, predviđeni su i nastupi folklornih i etno pevačkih grupa i instrumentalista.

Bregović je do sada nastupio samo jednom u Smederevu, kada je sredinom osamdesetih godina grupa Bijelo dugme svirala na tadašnjem Sportskom centru.
Izvor: B92