“Roštiljijada” u Leskovcu biće održana od 29. avgusta do 4. septembra, a očekuje se da će ove godine broj posetilaca premašiti 500.000.

Jedna od najvećih i najposećenijih manifestacija te vrste u našoj zemlji ove godine organizuje po 22. put, i to na prostoru popularne "Široke čaršije" u centru Leskovca. 

Direktor Turističke organizacije Leskovca Žikica Nestorović je na konferenciji za novinare rekao da će tu gastronomsku manifestaciju posetiti kako gosti iz Srbije i država bivše Jugoslavije tako i gosti iz Bugarske, Rumunije i Mađarske.

Po prvi put na "Roštiljijadu" doći će i gosti iz Nemačke i Austrije, a prema najavama slovenačkog ambasadora, u leskovačkom roštilju uživaće i više od 3.000 Slovenaca, rekao je Nestorović.

I ove godine biće organizovan niz takmičenja, od kojih je svakako najinteresantnije ono koje se odnosi na pravljenje najveće pljeskavice na svetu, a kako je podsetio Nestorović, lane je rekord iznosio 51 kilogram.

"Nadamo se da će ove godine biti nadmašen Ginisov rekord", naglasio je on, napominjući da očekuje da ove godine bude premašen i rekord u pravljenju najveće pljeskavice "iz ruke" koji iznosi 2,5 kilograma.

"Roštiljijada” u Leskovcu već je dostigla visok nivo i po zvaničnim podacima, može da se meri sa Gučom i Egzitom", istakao je Nestorović.

Tokom "Roštiljijade" u Leskovcu biće organizovan i bogat kulturno-zabavni program na dve pozornice na otvorenom gde će pored nastupa kulturno-umetničkih društva, posetioci moći da uživaju u nastupima Kikija Lesandrića i "Pilota", Sanje Ilića i "Balkanike", "Tropiko benda", "Nevernih beba"… Najavljeno je i održavanje izložbi, likovnih kolonija, seminara i stručnih predavanja.
Izvor: B92