Ove godine obeležava se 20 godina od premijere kultnog ostvarenja “Telma i Luiz”, a za žene avanturističkog duha koje žele da putuju kao dve dame iz filma (bez nesrećnog kraja, naravno), na internetu mogu naći sve potrebne informacije, na sajtu www.thelmaandlouise.com.

Telma i Luiz je besplatan sajt za žene koje traže drugarice za putovanja. Sa više od 16.000 članica iz celog sveta, sajt nudi damama da popričaju, planiraju, da se sretnu i podele putna i životna iskustva. 

Svaki član treba da napravi svoj profil i onda može pristupiti svim informacijama, može deliti svoja rapoloženja postavljanjem statusa, slati privatne poruke i biti u toku sa dešavanjima širom sajta.

Žene mogu naći potencijalne prijateljice za putovanja tako što će navesti gde bi volele da idu, koliko godina imaju, sa koliko novca raspolažu, koja su im interesovanja i ostale kriterijume. Takođe mogu predlagati destinacije i ideje, bilo da je reč o putu u Peru ili ručku u lokalnom restoranu.

Od kada je veb sajt pokrenut, "prijateljice" su prošle kroz celu Ameriku, Kinu i Saharu.

Na sajt možete poslati i svoje putopise, a za one najbolje su obezbeđene i nagrade. Svakog meseca putopis sa najviše "lajkova" dobija nagradu u obliku novca, putovanja, vaučera…
Izvor: B92; foto: moviescreenshots.blogspot.com