Turistički program “Silvereko” za Srebrno jezero i Donje podunavlje biće u ponudi od 28. avgusta, sa promotivnom turom koja će trajati do 4. septembra.

"Silvereko" program je zamišljen kao jedinstveni sedmodnevni boravak posetilaca na Srebrnom jezeru, u okviru kojeg su predviđene svakodnevne aktivnosti i obilazak kulturno-istorijskih spomenika u slivu reke Dunav, okolini Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. 

Program je predviđen za posetioce svih uzrasta, porodične i grupne posete, a u potpunosti je prilagođen potrebama osoba sa invaliditetom.

Reke Dunav, Pek i Srebrno jezero predstavljaju jedinstvene prirodne rezervate i pružaju mnogo mogućnostI za boravak posetilaca koji žele da uživaju u prirodi jugozapadnog Zakarpatja, bave se ribolovom i rekreacijom, sportovima i aktivnostima na vodi, upoznaju stare zanate ili obiđu ostatke lokalnih antičkih i srednjovekovnih gradova na Dunavu i prirodne rezervate retkih ptica.

Cena kompletnog programa po osobi je 17.500 dinara, za decu uzrasta od sedam do 12 godina 14.000 i decu do sedam godina 8.750 dinara.

Ovaj deo Srbije nalazi se na drevnim rimskim putevima na istok i poseduje veliko bogatstvo antičkog i srednjovekovnog kulturnog nasleđa.
Izvor: B92