Plavo nebo i more, zelena palma i možda neki šareni koktel, boje su u kojima možete uživati na skoro svim plažama sveta. Najveći spektar boja, prave male duge, ipak ćete pre pronaći u nekim od najšarenijih gradova sveta.

Meksiko je zemlja strasnih ljudi, pa vas sigurno neće iznenaditi podatak da je meskički grad Guanajuato najšarenije mesto na svetu, a u stopu ga sledi – Vilemstad (Willemstad) na Holandskim Antilima.

Oni koji bolje poznaju ljudsku psihu sigurno neće biti iznenađeni činjenicom da u nekim delovima sveta ima dosta šarenih gradova. Naučno je dokazano da boje jednostavno poboljšavaju raspoloženje.

Ako vam nedostaje energije okružite se svim nijansama jarke plave boje. Izbegavajte ipak tamnoplavu, ali forisrajte jarkocrvenu boju. Energičnim bojama pripada i žuta koja se graniči sa zlatnim tonovima.

Izbegavajte tamnozelenu, modru i sivu boje koje podstiču neraspoloženje, u ove boje nikada, kako savetuju stručnjaci, ne krečite zidove.

Na ljudsku psihu odlično deluju svetla tirkizna i boja sunca. A veruje se da sve hronične bolesnike treba poslati na morsku obalu kako bi uživali u svežem vazduhu, suncu i tirkiznoplavom moru.

Svi ovi podaci dobro su poznati i stanovnicima Valparaisija u Čileu, Manarola u Italiji, Vroclava u Poljskoj ili Lime u Peruu.
Izvor: nadlanu.com