Ukoliko niste imali vremena tokom leta da odete na odmor, a u oktobru, dok temperatura u Srbiji pada, želite da odete na plažu i da uživate u suncu, onda su egzotične destinacije prava stvar za vas…

Kuba
Kuba je najveće ostrvo u karipskom arhipelagu i ima oko 11 miliona stanovnika. Ukoliko krenete na Kubu, obavezno posetite Varadero, najpoznatije letovalište na Kubi, i uživajte u sjajnom suncu, kubanskim orhidejama, vrelom pesku, tirkiznom moru i hladu palmi. 

Indija
U Indiji, u kojoj su klimatske prilike pod uticajem Indijskog okeana i Himalaja, najbolje je da boravite tokom septembra i oktobra, kada nije previše toplo. Ono što je na prvom mestu vredno posete jeste Tadž Mahal, koji je nastao iz ljubavi čoveka kojem nedostaje supruga.

Tajland
Svima onima kojima je potrebno da se odmore u jednom prelepom okruženju preporučuje se da posete Tajland. Tamo se preko dana možete opuštati na nekoj od prelepih plaža ispod palme, a noću na istom mestu možete da se zabavljate uz veseli ritam i koktele. Za takve doživljaje obavezno posetite Panamu.

Kina
Peking, glavni grad Kine, nalazi se na severu zemlje, i predstavlja pravo šarenilo lokalne kulture i tradicije u kojem je moguće videti različite primere drevne kineske kulture. Brojne kulturne znamenitosti Peking čine jednom od najprimamljivijih turističkih destinacija.

Dubai
Za sve one koji vole luksuz, Dubai, glavna asocijacija na zlato, bogatstvo i najskuplje hotele prava je destinacija. On se nalazi na južnoj obali Arapskog zaliva, i stoji kao pravi dragulj Ujedinjenih Arapskih Emirata. Najbolje vreme za putovanje na ovu destinaciju je od oktobra, kada su vlažnost vazduha i temperature niže.
Izvor: 24 sata