Katar će uskoro dobiti odmaralište delimično pod vodom, projekat koji ima za cilj zaštitu morskog područja obale zemlje.

Amphibious 1000 (foto: Giancarlo Zema Design Group)

Italijanska arhitektonska firma Đankarlo Zema Dizajn Grupa je postavljena da izradi 500 miliona dolara vredno \"Amfibija 1000\" odmaralište.

Biće podeljen na dva dela na kopnu i na moru i imaće stambene zgrade, kancelarije, centralni morski park, plutajuće šetalište i podvodne morske galerije. Centralna kula će imati panoramski restoran.

Morsko područje će imati četiri delimično \"potopljena\" hotela, od kojih svaki ima 75 luksuznih apartmana pozicioniranih po obodu zgrade. Glavni lobi nalaziće se u centru zgrade gde će biti predstavljen morski život u vodenoj galeriji, postavljeni ogromni akvarijumi i stakleni prolazi kroz vodu do podvodne opservatorije.

Odmaralište će imati 80 plutajućih apartmana nazvanih \"meduza\" sa podvodnim pogledom na veštački greben. Ovi apartmani će moći da prime do šest gostiju i imaće pet nivoa povezanih spiralnim stepeništem.

Na nivoima će biti smešteni soba za opuštanje, soba za spavanje i kupatilo, kuhinja i kupatilo, gostinjske sobe i kupatila i na kraju privatni akvarijum salon. Gosti će moći da obilaze odmaralište pešice ili električnim vozilima.
Izvor: Smedia
Pogledajte galeriju fotografija na našoj FB stranici!