Ako ovog leta ne možete na odmor, ne očajavajte. Tirkizna rivijera na antalijskoj obali je kao stvorena za odmor upravo u septembru i oktobru.

Antalija (foto: Wikipedia)

Zlatni pesak i palme koji se kilometrima pružaju predstavljaju samo deo te jesenje slike. Vreme je tada idealno jer dnevne temperature vazduha variraju od 25 do 30 stepeni, a večeri su prijatne sa vetrićem koji donosi osveženje sa pučine. Temperatura mora je od 24 do 26 stepeni, što garantuje mnogo kupanja i uživanja u vodenim sportovima. 

Onima koji bi pored odmora želeli da posete neke od značajnih kulturno-istorijskih spomenika kojima ova regija obiluje, vremenske prilike takođe idu naruku. Nema nesnosne vrućine, pa je idealno obilaziti ove lokalitete bez mnogo maltretiranja. Neka od najinteresantnijih mesta koja mogu da se posete su Kuća svetog Nikole, Himerine vatre i Likijske grobnice.

Tu su i prelepi pejzaži Saklikenta i padine Taurusa i mestima gde se može uživati u čaju u simpatičnim kafeima. Naravno, u ovom periodu su manje gužve, pa su pored odličnog provoda zagarantovani mir i tišina.
Gdestinacija