Hrvatska je jedna od dvanaest najpopularnijih globalnih destinacija koje će biti predstavljene na veb stranici Lonely Planet, gde će biti dostupne stručne informacije o lokalnim putovanjima.

Lonely Planet i Visa udružili su snage kako bi kreirali veb stranicu o putovanjima sa stručnim informacijama o destinacijama i najboljim načinima za pristup novcu u inostranstvu. 

Putnici i turisti mogu pristupiti posebno dizajniranoj stranici na adresi visa.com/lonelyplanet, gde će pronaći stručne savete o odredištima i informacije o tome kako pristupiti gotovini na dvanaest destinacija širom sveta: u Australiji, Kini, Hrvatskoj, Egiptu, Libanu, Rusiji, Singapuru, Južnoafričkoj Republici, Tajlandu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ukrajini.

Na veb stranici Lonely Planeta nalaze se važne putničke usluge koje uključuju lokator bankomata, preporučene rute putovanja i kalendar događanja za svaku destinaciju.

Posetioci stranice imaće opciju "pitaj stručnjaka", kom će moći da postave pitanja u vezi sa putovanjima i dobiju individualno usklađene odgovore.

Još jedan sjajan alat za korisnike stranice je besplatna desktop aplikacija koja uključuje odbrojavanje, informacije o lokalnom vremenu i valuti, zatim, redovno ažurirane linkove za prilagođene promocije pre polaska na put.

Takođe, sa stranice se može preuzeti serija od 12 putničkih vodiča Just Landed. Vodiči nude putnicima važne informacije Lonely Planeta o svakom naznačenom odredištu, uključujući korisne fraze i znamenitosti koje treba posetiti.
Izvor: Tportal