Profesionalni teniseri su među sportistima koji prevale najveće distance tokom jedne kalendarske godine. Svetski putnici od najranijih dana, sele se sa kontinenta na kontinent. I putuju avinom, jer je tako najbrže, osim ako slučajno ne pogreše!

Srpska teniserka Bojana Jovanovski, doživela je neprijatnost putujući u SAD. Po završetku takmičenja u Vašingtonu, ona se prijavila za turnir u Karlsbadu, gradiću u Kaliforniji blizu San Dijega, ali je umesto u tom Karlsbadu, greškom agenta koji joj je čekirao avionsku kartu, završila u Karlsbadu u Novom Meksiku! Ne bi to bilo strašno da se ne radi od gradovima koji su udaljeni 1.472 kilometra, pa je Bojana, sa danom zakašnjenja stigla u Kaliforniju, bukvalno pola sata pre izlaska na teren. Zato i ne čudi što je izgubila od Italijanke Rafaele Vinči (6:3, 4:6, 1:6). 

– Došla sam na aerodrom i pozvala organizatore. Čekala sam, a kada nisu došli, pozvala sam i pitala gde su. Rekli su mi da su uveliko stigli i da me traže. Pitala sam, kako to mislite, pa ja sam jedina napolju? – izjavila je Jovanovski.

Koliko vrhunski teniseri putuju najbolje se može videti iz predviđene računice za američku turneju Novaka Đokovića. On je od Nice do Los Anđelesa pređe oko 9.750 kilometara. Iz Los Anđelesa najverovatnije ide direktno za Montreal, na Rodžers kup koji je daleko 3.982 kilometra, pa odatle u Sinsinati, koji je 1.140 kilometara udaljen od grada u Kanadi. Iz Sinsinatija vraća se u Njujork, koji je daleko 920 kilometara. Ako za mesec dana prevali 15.792 kilometra, što je za 1.000 kilometara manje od jednog leta od Pariza do Melburna, jasno je da Đoković, računajući sve letove, obiđe zemaljsku kuglu (obim oko ekvatora 40.091 kilometar) tri puta u 365 dana.
Izvor: 24 sata