Krstarenje Đerdapskom klisurom, izlet do Viminacijuma i poseta istorijskim mestima biće organizovani 20. i 21. avgusta.

"Organizovaćemo dva izleta – obilazak Donjeg podunavlja, odlazak do arheološkog nalazišta Viminacijum, kao i obilazak Smederevske tvrđave. Povratak za Beograd je autobusom, a cena tog izleta je 39 evra.

Drugi dan, 21. Avgusta, iz Beograda će se ići do Lepenskog vira, gde će se ostati sat i po vremena, potom će se autobuom otputovati do Gornjeg Milanovca, a onda će se krstariti Đerdapskom klisurom.

Ta tura košta 39 evra, a ukoliko neko želi da učestvuje u obilascima oba dana ta cena iznosiće 88 evra i uljučiće krstarenje, prevoz autobusom, ulaznice za muzeje i istorijske lokalitete, hranu i noćenje u hotelu ‘Lepenski vir’", rekao je predstavnik organizacije "Beogradska krstarenja" Vladan Vulićević.

On je objasnio da krstarenje podrazumeva posetu Trajanovoj tabli, Decibelovoj glavi, Golubačkoj tvrđavi, Kapetan Mišinom bregu, Lepenskom viru…

"Za početak ture će biti organizovane jednom mesečno, tokom septembra i oktobra, a nakon toga će organizacija izleta zavisiti od interesovanja i vremenskih prilika", rekao je Vulićević i dodao da brod "Dunavski biser" ima kapacitet za 200 ljudi, ali je planirano da na krstarenja ne ide više od 120 putnika kako bi bio obezbeđen potreban komfor.
Izvor: Mondo