U Londonu neke robne kuće, poput Herodsa i Selfridžiza, kupcima pružaju snežnu, Božićnu atmosferu, iako spoljašnja temperatura premašuje 30 stepeni Celzijusovih.

Strani državljani koji borave u Velikoj Britaniji i stanovnici Londona su malo zatečeni ovim projektom, ali im se sviđa ideja da u bermudama i majicama kratkih rukava šetaju kroz "Snežni svet", prenose francuski mediji. 

"Ušli smo u robnu kuću da pogledamo šta sve nudi i mogu reći da smo malo bili zatečeni kada smo ugledali jelke, Božićne poslastice i ukrase", rekla je Marijen Lidi, 47.godišnja turistkinja iz Belgije.

Ona je dodala da joj se ideja sviđa, ali da je isuviše rano za obavljanje kupovine, s obzirom da do Božića, koji se u Velikoj Britaniji proslavlja 25. decembra, ima još 144 dana.

Menadžer Božićnog ogranka u robnoj kući "Selfridžiz" Žeraldin Džejms kaže da je početak prodaje Božićnih ukrasa i poslastica počeo toliko ranije kako bi se iskoristilo to što je u Britaniju došlo puno ljudi iz inostranstva – Kine, Srednjeg Istoka i SAD.

"Turisti iz SAD su prosto oduševljeni i kupuju ukrase", istakla je ona.

Ali, nisu samo Amerikanci ti koji vole da rano počnu s kupovinom. Ima tu i Britanaca.

"Jako, jako je rano za božićne kupovine. Ali, pročitao sam u novinama kakva gužva tek nastaje s približavanjem ovog praznika. Malo sam porazmislio i odlučio da dođem", objasnio je Gaj Bejker, koji je došao iz Jorkšira, na severu Engleske.
Izvor: B92