Čak i u u najskupljim gradovima na planeti dovoljno je besplatnih ili izuzetno jeftinih mesta i događaja koje možete da posetite, ali zbog prirode turističkog biznisa morate se dobro potruditi da ih nađete u turističkom vodiču.

Donosimo vam nekoliko predloga i ideja kako da se dobro i besplatno provedete u tri najskuplja grada na svetu. 

Tokio

Prestonica Japana već decenijama ima reputaciju vrlo skupog mesta za život, ali grad s najviše neonskih svetala na svetu uživanje u svojoj urbanoj košnici ne naplaćuje ni dinara. Isto tako, uz malo pripreme i istraživanja, pronaći ćete još nekoliko besplatnih mesta sakrivenih među izuzetno skupim prodavnicama i lokacijama.

Zgrada tokijske metropolitanske vlade – pogled sa 45. sprata omogućuje neopisiv doživljaj zapanjujuće gradske panorame i planine Fudži.

Zgrada "Sonija", meka za sve ljubitelje gedžeta tehnologije, jeste centar na četiri sprata koji nudi besplatno i neograničeno uživanje u svim dostpunim tehnološkim izmišljotinama, po kojima je Japan vodeća zemlja sveta.

Park Jojogi – smešten između urbanog haosa Šibuje i Harajukua, nudi brojne kulturne i ekološke zanimljivosti a da ne potrošite nijedan jen.

Oslo

U Nacionalnoj galeriji možete pogledati i slavnu sliku "Vrisak" Edvarda Munka i slike brojnih drugih velikana poput Pikasa i Modiljanija.

Muzej "Astrup Fearnley" mesto je savremene i avangardne umetnosti a nateraće vas da se zapitate šta je u stvari umetnost.

Šetnja uz reku Akerselvu odličan je način za obilazak Osla u svako doba godine. Ako se tamo nađete u septembru, doživljaj će upotpuniti hiljade baklji i sveća koje se tradicionalno pale uz reku.

Sidnej

Šetnja dvestagodišnjim parkom – pobegnite iz velegradske vreve i prošetajte jednim od najvažnijih vodenih ekosistema u Australiji.

Koncerti u crkvi Svetog Džejmsa – najstarija crkva u Sidneju organizuje besplatne turističke ture i koncerte u svojoj arhitektonski zadivljujućoj okolini.

Muzej savremene umetnosti – neprestano ugošćuje najkontroverznije izložbe Australije i sveta, kao i dela brojnih svetskih fotografa.
Izvor: Press