Beogradski festival piva “Beer fest”, koji je održan na Ušću od 17. do 21. avgusta, posetilo je 650.000 ljudi, od kojih je 30.000 došlo iz inostranstva.

Ulaz na Festival je bio besplatan, a održano je 45 muzičkih nastupa izvođača iz Srbije i inostranstva. U četvrtak 18. avgusta na festivalu je nastupio škotski bend Simple Minds, i svoj planirani nastup produžio za 30 minuta. 

Na platou ispred Ušće Shopping Centra, za vreme Festivala, održan je Tuborg Meeting Point na kojem su nastupali najeminentniji beogradski DJ-evi, a 20. avgusta je u saradnji sa ambasadom Poljske održan i "Dan Poljske". Učestvovalo je više od 45 brendova piva i bezalkoholnih pića, bilo je prisutno i više od 20 kompanija iz raznih drugih privrednih oblasti.

Sajt Festivala (belgradebeerfest.com) u periodu od 1. juna do 22. avgusta posetilo je više od 400 hiljada ljudi. Facebook profil privukao je više od 55 hiljada članova.

Treću godinu za redom, festival je sprovodio društvenu akciju "Biram da recikliram", koja se sastojala od igre na Samsung Tablet računaru, koju je odigralo četiri i po hiljade ljudi i nagradne igre "Catch me if you Can", u kojoj je prikupljeno približno 400 kg limenki. Poslednjeg dana festivala održano je takmičenje u brzom ispijanju piva.
Gdestinacija