Na trodnevnoj Latinoameričkoj konferenciji poslovne avijacije (LABACE) i izložbi, koja počinje danas u Sao Paolu, biće izložen najveći poslovni avion na svetu Airbus ACJ318.

Tokom izložbe u narednih mesec dana kompanija Airbus omogućiće posetiocima da vide najnoviji poslovni avion opremljen vrhunskom tehnologijom i komfornim enterijerom. 

Na izložbi će biti prikazan Airbus ACJ318 kompanije VVIP sa izuzetno komfornom kancelarijom i dnevnim boravkom kapaciteta 19 putnika.

Airbus, inače, prvi put ove godine učestvuje na konferenciji LABACE u Brazilu. Avion Airbus ACJ318 ima dva puta širu kabinu od tradicionalnih poslovnih aviona i površinu od oko 75 metara kvadratnih, što odgovara veličini prosečnog stana. Poseduje dnevni boravak, kancelariju koja se pretvara u spavaću sobu i dva kupatila.

Kompanija Airbus ima najveću porodicu korporativnih aviona od modela ACJ318 do ACJ380. Kao i svi Airbus korporativni mlaznjaci i ACJ318 ima mogućnost interkontinentalnih letova.

Do danas je prodato više od 170 korporativnih letelica te kompanije, a među klijentima su najveće svetske kompanije, pojedinci i vlade mnogih zemalja.
Izvor: B92