Anketa net.hr-a pokazala je kako građani Hrvatske nikako ne mogu da se odluče da li Zrće spada u kategoriju Sodome i Gomore ili se definiše kao odličan turistički proizvod. Većina se slaže da se definitivno razlikuje od svih drugih mesta.

Zrće se nalazi na ostrvu Pag u sklopu grada Novalje. Fotografije zabave na najpoznatijoj plaži u Hrvatskoj svakodnevno se objavljuju u svim medijima, a popularnost Zrća raste iz godine u godinu. Novi klubovi otvaraju se čak i na moru, tako da je do njih moguće doći iz svih smerova, čak i plivajući. 

Zbog svega navedenog, ne čudi podeljenost javnosti oko toga da li je Zrće ‘dobro’ ili ‘loše’. I tako, dok neki razuzdane žurke s golim devojkama uz hektolitre alkoholnih pića doživljavaju kao odličan turistički proizvod, drugi bi najradije zatvorili sve klubove na toj plaži. Trećima je svejedno. Upravo je takva slika i turista u Hrvatskoj.

Naime, Zrće je poznatije i privlačnije mlađoj populaciji, i to manje turistima iz Hrvatske nego strancima, kojima nije problem da izdvoje veliku sumu novca kako bi se provodili od jutra do mraka uz najpoznatije svetske didžejeve.

Drugu stranu predstavljaju turisti koji su željni da istraže Hrvatsku, da posete više mesta tokom godišnjeg odmora, ali i oni koji već godinama letuju na istom mestu ili samo žele mir, more i sunce.
Izvor: net.hr