Sezona na Vlasinskom jezeru, koje meštani ovog kraja zovu i srpsko more, startovala je veselo, uz trubače na tradicionalnoj manifestaciji “Vlasinsko leto”, a turistički radnici obećavaju da će do kraja leta organizovati raznovrsne sadržaje.

Veliki broj turista privlače nadmorska visina od 1.200 metara, subkontinentalna klima, bogatstvo vodom, lekovitim biljem i šumskim plodovima. Cene prenoćišta se kreću od 10 do 20 evra, ali je za goste najisplativija varijanta pun pansion. Jer, tada treba izdvojiti 20 evra u vili "Best" ili 25 evra u hotelu "Vlasina". 

– Sezona je počela u aprilu i veoma smo zadovoljni, jer već za nekoliko dana moći ćemo da se pohvalimo da su nam svi kapaciteti popunjeni – kaže upravnik "Vlasine" Vladimir Jovanović. – Ali trudićemo se da izađemo u susret i iznenadnim gostima.

Gostima na Vlasinskom jezeru na raspolaganju je nekoliko hotela, kao i privatne luksuzne vile koje raspolažu sa oko 1.000 kreveta. Goran Kostić iz vile "Best" kaže da je Vlasina ove godine među omiljenim destinacijama komšijama iz Bugarske. Pravim avanturistima dostupan je i auto-kamp sa svim pogodnostima.

Cene aperitiva se kreću od 70 (pansion "Narcis") do 130 dinara, pivo je od 100 do 150 dinara, sokovi od 100 do 150, kafa od 50 do 100 dinara, salate od 60 do 180, pečenje od 1.200 do 1.500 dinara, a porcija pasulja ili gulaša je 300 dinara.
Izvor: Večernje novosti