Najveći broj stanovnika Srbije, čak 63 odsto njih, nije bio na odmoru u poslednjih 12 meseci, pokazalo je istraživanje TGI, koje sprovela agencija “Mediana Adria.”

Među onima koji su negde putovali na odmor najviše je turista koji su bili na moru – 61 odsto, dok se za planine opredelilo 18 odsto ispitanika. Turistička razgledanja bila su zanimljiva za 14 odsto putnika, dok se samo pet odsto odlučilo za odmor na jezeru, a jedan odsto je bio na krstarenju. 

Najveći broj njih, 72 odsto, išao je na odmor u sopstvenoj režiji, dok je trećina, odnosno 28 odsto, koristila usluge turističkih agencija. Građani su se najviše odlučivali za paket aranžmane, koji su uključivali od osam do 13 noći, odnosno njih 48 odsto.

Oko 20 odsto ispitanika odlučilo se za paket od sedam noći, dok je 15 odsto uzimalo odmor na bazi četiri do šest noćenja. Za putovanje od 14 i više noćenja odlučilo se devet odsto, a za jednu do tri noći, osam odsto anketiranih.

Istraživanje je obuhvatilo uzorak od 8.000 ispitanika, starosti od 15 do 75 godina, navedeno je u saopštenju agencije "Mediana Adria".
Izvor: B92