Tradicionalni ”Veseli spust” niz Ibar biće organizovan u nedelju 3. jula, a očekuje se da će na put dug 27 kilometara od srednjovekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri do Kraljeva i ove godine čamcima i splavovima krenuti desetak hiljada ljudi.

Ibar (Wikipedia)

Aleksandar Erac, menadžer manifestacije rekao je da je vodostaj Ibra dobar, kao i da će, po najavama meteorologa, biti povoljno vreme. On je najavio da će u subotu uveče za kampere kod Magliča biti organizovan koncert trubačkog orkestra \"27. septembar\". 

U gradu će posle džez-koncerta na Trgu svetog Save biti organizovana celonoća žurka na novom delu Keja. Karta za \"Veseli spust\" košta 200 dinara i za taj novac učesnici dobijaju prevoz plovila od Kraljeva do Magliča, osiguranje i porciju pasulja u Mataruškoj banji. Organizator manifestacije je tradicionalno Kakajk klub \"Ibar\" uz pomoć grada Kraljeva.

Ove godine predsednik Organizacionog odbora je ministar Milan Marković, koji je koordinator Vlade Srbije za pomoć Kraljevu u sanaciji posledica zemljotresa, a kapetan \"Veselog spusta\" biće gradonačelnik Ljubiša Simović.
Izvor: B92