U Leposaviću 23. jula počinje dvodnevna manifestacija “Spust bez granica” duž reke Ibra.

Ibar (Wikipedia)

Prvog dana predviđeno je kampovanje u kome se okupljaju splavari za koje će biti organizovan program – pecanje, riblja čorba i koncert.  

Drugog dana je splavarenje, koje počinje kod mesta Postenje pa se plovi niz Ibar sve do Raške. Splavarenje srednjim tokom reke Ibar u podnožju Kopaonika, koje počinje na teritoriji opštine Leposavić, a završava u opštini Raška, zamišljeno je kao zajednički projekat organizatora iz dve opštine.

Manifestacija šalje prijateljsku poruku svima koji bi da nameću granice i da nije prirodno postavljati ih tamo, gde ne treba da postoje.

\"Spust\" je izuzetna mogućnost za sve one koji žele da ispune svoj godišnji odmor jednim nesvakidašnjim vikend događajem. Učesnici splavarenja, pored uživanja u izuzetnim lepotama Kopaonika, mogu da posete i razna zanimljiva mesta, kao što su manastir Banjska, Vučanska Banja i ostaci starih srednjovekovnih gradova Galič u Sočanici, Brnjaci u Zubinom potoku i Tvrđava na Zvečanskom visu.

Sve to pruža mogućnost istraživanja istorijskih priča sa tih prostora. Srpska kulturna baština sa Kosova i Metohije, zajedno sa prelepim lokacijama \"stare\" Raške, čine jednu neraskidivu celinu prirodnih i istorijskih lepota Srbije koje svakako treba posetiti, poručili su organizatori.
Izvor: B92