Metropoliten muzej ostvario je rekordan broj posetilaca u proteklih 40 godina. Zvaničnici su saopštili su da je 5,68 miliona ljudi posetilo ovo mesto tokom fiskalne godine, koja se završila 30. juna.

"Met je zaista svetski muzej i to se ogleda i u našim kolekcijama i po širokom spektru posetilaca koji ovamo dolaze svake godine. U okviru naših galerija nalazi se za svakog ponešto i ne sumnjam da ćemo i dalje davati razlog posetiocima da se vraćaju kod nas. Ove godine ljude su naročito privlačile specijalne izložbe, uključujući i onu popularnog preminulog kreatora Aleksandra Mekvina, koja je privukla preko pola miliona ljudi", kažu zvaničnici Metropoliten muzeja. 

Prošlog leta naročito je bila popularna Pikasova izložba, koju je posetilo 703.256 posetilaca, kao i postavka "Doug + Mike Starn on the Roof: Big Bambú", koju je pogledalo 631.064 ljudi.

Cifru od 5,68 miliona uključuje više od 214.000 njujorških školaraca, kojih je ove godine bilo više za 20.000 u odnosu na prethodnu. Članstvo u muzeju sada je dostiglo rekordan broj od 139.800 hiljada ljudi.

Sajt muzeja posetilo je tokom prošle fiskalne godine 47 miliona ljudi, za 17 % više nego prethodne. Njihova stranica na društvenoj mreži Facebook broji više od pola miliona fanova, a na Twitteru ih ima oko 300.000 hiljada.
Izvor: B92