Neformalna grupa građana Priroda i društvo organizovaće istoimeni slet na planini Tari od 21. do 24. jula ove godine. Grupa za cilj ima promociju alternativne kulture.

Priroda i društvo na Tari

Kroz ovu jedinstvenu manifestaciju u prirodi cilj je i da se stavi akcenat na razvoj lokalne zajednice kao i širenje ekološke svesti i edukovanje posetilaca sleta kroz različite vrste radionica i sprovođenje ekoloških akcija na Tari. 

Lokacija, na kojoj se slet održava, nalazi se oko pet kilometara od naselja Mitrovac, u blizini novootvorene ski staze Nagramak, na 1300 m nadmorske visine.

Posetioci sleta će u toku večernjeg programa imati priliku da čuju različite vrste pretežno elektronske muzike i imena poput Marka Milosavljevića, Miloša Pavlovića, Subotića, Mangulica FM, Grimmowskog kao i momke iz Liquid and Solid – Nemanju i Saleta i mnoge druge. Da se slet ne razvija samo u pravcu elektronske muzike potvrđuje i činjenica da će na sletu nastupiti mostarski bend Zoster, a kao predgrupa lokalni bend Nikad spremni. Pored programa na glavoj bini tzv. Šumskom klubu, u toku večeri će u funkciji biti i jedna manja bina na kojoj će se prikazivati filmovi i puštati ambijentalna muzika.

U sklopu dnevnih aktivnosti sleta predviđene su razne ekološke i umetničke radionice i tribine na temu reciklaže kao i upotrebe recikliranih materijala i prirodnog otpada u kreativne svrhe, zatim pešačke ture, posete Zborištu (jednom od najviših vrhova planine) kao i obližnjem Zaovinskom jezeru. U sklopu lokacije nalazi se i kamp, a obezbeđeni su i tuševi, kuhinja i chai shop. Detaljnije informacije pogledajte OVDE.
Gdestinacija