Osim po položaju Sunca, koje određuje naš astrološki znak, pri odabiru vrste godišnjeg odmora važan uticaj ima i peto polje (odmor) kao i deveto koje predstavlja retka putovanja.

U sezoni godišnjih odmora glavna tema je gde otići i kakvu vrstu odmora odabrati. Analizom natalnog horoskopa moguće je utvrditi kakav vid odmora osobi najviše odgovara kao i u kom periodu je najpovoljnije otići na putovanje.

 

OVAN – odmor je radan, dinamičan i uvek u službi dovršavanja nekih zaostalih poslova. Sportske aktivnosti se podrazumevaju, kao i aktivan noćni provod. Ljubitelji su letnjeg turizma.

BIK – najviše mu prija miran, porodični ambijent, seoski turizam ili šumoviti predeli gde može da uživa u dubokoj hladovini za bogatom trpezom.

BLIZANCI – na odmor ide svojim autom, menja destinacije i bira mesta koja su turističke atrakcije. Voli gužve i društvena dešavanja, provod mu je važniji od fizičkog odmora.

RAK – često odustaje od odmora i slobodne dane provodi kod kuće, u krugu porodice. Ukoliko se odvaži da otputuje, izbor najčešće pada na jezera i mesta u čijoj se blizini nalaze bazeni.

LAV – pravi ljubitelj mora, sunca i provoda. Bira skupocena mondenska letovališta što mu postaje statusni simbol. U stanju je da se tokom cele godine odriče svega samo da bi sebi priuštio odmor snova.

DEVICA – nosi posao na odmor i ako može da bira, izabraće destinacije na kojima je morska obala glavna atrakcija. Gnuša se bazena i zatvorenih plivališta i sa sobom nosi pravu malu pokretnu apoteku.

VAGA – nije važno gde ide, već s kim. Bira društvo koje joj imponuje, a ako joj se posreći, najbolje se oseća na mondenskim mestima gde je noćni provod glavna atrakcija. Sa sobom nosi svu odeću, a kupaći kostim može i da zaboravi.

ŠKORPIJA – voli odmor pun adrenalina. Sve što je navodi da sebe dovede u smrtnu opasnost njoj je primamljivo. Osim dalekih egzotičnih mesta na kojima je vrebaju opasne životinje. Mirniji tipovi ovog znaka najčešće biraju odmor na reci.

STRELAC – veliki svetski putnici. Nije važno godišnje doba, ovi ljubitelji putovanja tokom cele godine biraju daleke destinacije za koje se posebno pripremaju učenjem jezika, istorije i kulture države koju pohode.

JARAC – ljubitelj zimskog turizma. Prilično je statičan pa se neretko dešava da odmor provede kod kuće. U letnjem periodu za odmor bira neku od ne previše popularnih planina kako bi izbegao nesnosnu galamu i gužvu.

VODOLIJA – godišnje odmore koristi za učenje. Slično Strelčevima, za svaku destinaciju se temeljno priprema, a bira mesta za koja niko nije čuo, kako bi u svemu bio originalan i prvi. Najčešće putuje van sezone odmora.

RIBE – ništa ne može zameniti more. Ukoliko je to daleko udaljeno ostrvce na kraju sveta, osoba rođena u ovom znaku računa da je uspela da priušti sebi odmor iz snova. nevažno gde je i kako provela odmor, ona se uvek vraća zaljubljena.
Izvor: Vesti-online