Vlasti okruga Kol u američkoj državi Misuri ponudili su pun pansion u okružnom zatvoru Džeferson Sitija po ceni od 30 dolara.

Vlasti okruga došli su na ovu ideju, jer su želeli da ispitaju uslove u zatvoru pre nego što u njega budu smešteni zatvorenici. Prijavilo se čak 170 ljudi, među kojima su bili i advokati, novinari, ali i jedan bračni par koji je u njemu odlučio da proslavi svoju prvu godišnjicu. 

"Oni su ovde mogli da iskuse kako je biti iza rešetaka, a da zbog toga ne dobiju kazneni dosije. Ipak, shvatili su da je to iskustvo koje ne žele ponoviti", rekao je okružni šerif Greg Vajt.

Gosti su imali pun zatvorski tretman, morali su predati svoje lične stvari, dati otiske prstiju i fotografisali se. Bob Votson, novinar mesnog lista "Tribjun", napisao je da je najveći problem u zatvoru nemogućnost izbora.

"Krevet je čeličan s tankim madracem, a u ćeliji zatvorenicima iznad glave celu noć treperi sijalica od 40 vati", požalio se on. Na kraju boravka gosti su za uspomenu dobili svoju zatvorsku fotografiju i majicu.
Izvor: B92