Ostrvo Mikonos na kome su, po grčkoj mitologiji, bitke vodili Zevs i Titani danas je poznato kao ostrvo sa najuzbudljivijim noćnim životom.

Mikonos (Wikipedia)

Kroz istoriju stanovnici Mikonosa borili su se sa nemaštinom, a većina se bavila ribarstvom. Nagli razvoj turizma pretvorio je Mikonos u najskuplje ostrvo u Grčkoj. To je mesto gde svako može da se zabavi, a posebno oni željni dobrog provoda i ludog noćnog života.

Noćni život je toliko dobar da mnogi ovo ostrvo porede sa Ibicom. Od poznatih klubova na Mikonosu ne bi trebalo da se propuste \"Argo\", \"Kavo Paradiso\", \"Aigli\" i \"Pieros\" (poznat kao klub sa transvestitskim predstavama). Osim klubova, zabave se organizuju i na plažama što takođe može da bude pravi doživljaj.

Osim noćnog provoda, Mikonos nudi mnoštvo lepih plaža poznatih po zlatnom pesku i kristalno bistrom moru. Većina plaža nalazi se na južnoj strani ostrva što je dobro, jer su tako zaštićene od jakih udara vetra.

Ljubitelji kulture i istorije ne bi smeli da propuste obilazak Mikonos vetrenjača koje su izgrađene još u 16. veku kao ni posetu naselju Mala Venecija, smeštenom uz samo more.

U Arheološkom muzeju, mogu da se vide skulpture, keramika i nakit napravljen od materijala sa ostrva, a Egejsko-pomorski muzej nudi bogatu zbirku brodova.
Izvor: Put oko svijeta