“Čiken fest” održava se sledeće nedelje u Žitištu. Uz muzički program takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša, a biće i boksa uz spomenik Rokiju Balboi.

Peti "Čiken fest" biće održan u Žitištu kraj Zrenjanina od 14. do 17. jula, a organizatori najavljuju bogat kulturno-zabavni program. Tako će goste zabavljati Halid Muslimović, Zvonko Bogdan, Crvena jabuka i Riblja čorba. 

Biće organizovano i takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša, a na megdan će izaći i oni koji misle da brzo mogu da pojedu hrpu pilećih viršli. Neće izostati ni tradicionalno spremanje omleta od 1.005 jaja, što bi moglo da napadne Ginisov rekord.

Ovogodišnji "Čiken fest" imaće i humanitarni karakter. Promoter manifestacije biće Milica Knežević, odbojkašica kluba iz Žitišta, koja je teško nastradala u saobraćajnoj nezgodi. Deo sredstava po završetku "Čiken festa" biće uplaćen za lečenje ove devojke u Rusiji.

Posebno će biti obeleženo i pet godina od postavljanja statue Rokiju Balboi, uz boks meč u centru Žitišta. Takođe, biće organizovana foto-izložba najinteresantnijih snimaka gostiju ispred spomenika legendarnom bokserskom junaku, kojeg je proslavio filmski star Sivester Stalone.
Izvor: Večernje novosti