“Popiću par čašica rakije, kao što dolikuje proslavi jednog srpskog uspeha. To je samo početak slavlja koje predstoji”, rekao je Novak Đoković. Doček u ponedeljak, 4. jula, u 20 časova na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu.

Novi šampion Vimbldona Novak Đoković poručio je fanovima da će u ponedeljak popodne doći u Beograd na proslavu povodom osvajanja tog turnira i plasmana na prvo mesto svetske rang liste tenisera (ATP).

"U ponedeljak popodne definitivno dolazim u Beograd i nadam se lepom dočeku", poručio je Đoković na konferenciji za novinare posle pobede u finalu Vimbldona. On je rezultatom 3:1 u setovima bio bolji od Rafaela Nadala iz Španije, koji je Đokovićevim plasmanom u finale pao na drugo mesto ATP liste.

Svečani doček biće organizovan u ponedeljak od 20 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, saopšteno je u nedelju.

Đoković je rekao da će dva vezana uspeha proslaviti "kao što to rade Srbi".

"Popiću par čašica rakije, kao što dolikuje proslavi jednog srpskog uspeha. To je samo početak slavlja koje predstoji", rekao je 24-godišnji Đoković.

Novi broj jedan na ATP listi istakao je da put do vrha "nije bio lak".

"Ovo je uspeh koji vas tera da se vratite u detinjstvo i setite kroz šta ste sve prošli da biste došli dotle. Nije bio lak put. Svi znamo za situaciju u Srbiji, ratove i bombardovanje. To su teški uslovi da se postane teniski profesionalac, a tenis je sada jedan od najpopularnijih sportova u zemlji", kazao je Đoković.

On je naveo da je "teška situacija možda bila nesto što je svima pomoglo".

Trofej Vimbldona je 26. u karijeri Novaka Đokovića, koji kaže da "ne želi sada da stane".

"Želim još Vimbldona i još trofeja. Za ovo sam rođen. Želim da budem teniski šampion i neću sada da stanem", poručio je on.
Izvor: Mondo