Najlepše i najskuplje vile od Istre do Dubrovnika unajmljene su unapred, bez obzira što je iznajmljivanje veoma skupo!

Veoma pristojno, minimalistički, na mirnim lokacijama i u duhu podneblja, ali luksuzno do poslednjeg detalja… Reč je o luksuznim vilama za izbirljivu klijentelu velike platežne moći, koje su rasprodane i mesecima pre sezone. 

Odmor na svili uz stabla maslina i mirisnu lavandu, s privatnim bazenima, batlerom i poslugom, a nepca se časte delikatesima francuskih kuvara. Trend uređivanja luksuznih vila počeo je pre nekoliko godina u Istri, ali danas se duž Jadrana nudi čak dvadesetak takvih kuća koje se iznajmljuju kao celine, a ne samo sobe ili apartmani u njima.

Od posteljine do saune
Svaka odiše luksuzom. Luksuzno je sve, od lokacije, koju prati visok stepen diskrecije i sigurnosti, do otvorenih i zatvorenih bazena, sauna, dizajnerskog nameštaja, čak do kvalitete posteljine i peškira, koji se menjaju svaki dan.

U nekima su, poput Vile Menegeti nadomak Bala, na raspolaganju vrhunski majstori francuske kuhinje. Ako želite da tamo, među vinogradima i maslinjacima, u ekskluzivnoj vili provedete dan, platićete od 1.100 do 1.600 evra. U cenu ulaze četiri spavaće sobe, bazeni, sauna, pa dobro – i šetnja kroz vinograde i maslinjake…

Venecijanska Vila Heraklea – u istorijskom delu Hvara, na dvadesetak metara od mora, u baroknom enterijeru površine 450 kvadratnih metara na tri sprata – ima pet spavaćih soba sa kupatilima, veliki dnevni boravak sa bibliotekom i kaminom, kuhinju i trpezarijom. U prizemlju je wellness (sauna, džakuzi, soba za masažu, otvoreni i zatvoreni bazeni), ali i vinoteka. U vrtu se gosti opuštaju ispod stabala limuna, smokava i lavande. Za 14.000 evra (nedelju dana), kolika je cena u sezoni, na raspolaganju je i posluga.

U komšiluku Marka Pola
U srcu Korčule, odmah uz kuću svetskog putnika Marka Pola, nalazi se nekadašnji biskupski dvorac, a sada luksuzna "boutique" rezidencija, Palata Lešić Dimitri. Unutra je šest tematskih rezidencija, od 50 do 200 kvadrata, a svaka predstavlja neku regiju kojom je išao Marko Polo Putem svile. Noćenje u njima košta od 450 do 1.440 evra, a unajmljivanje cele rezidencije 5.655 evra za noć.

Vila Šeherezada u Dubrovniku ima pet deluxe apartmana; batler, saloni, džakuzi, privatna plaža i… sve luksuzno u orijentalnom okruženju za 7.000 evra po danu – već je zakupljena tokom cele sezone…

Vila Agava u Dubrovniku nalazi se nedaleko od starog centra grada sa pogledom od kog zastaje dah. Ima samo tri luksuzne spavaće sobe i sve što ide u prilog luksuzu, pa nije ni čudo da je holivudski glumci često iznajmljuju – za "samo" 5.000 do 7.000 evra na dan.
Izvor: Tportal