Povećava se broj gostiju na crnogorskom primorju. Veliki broj neprijavljenih gostiju boravi u vliama i stanovima ruskih turista, čiji se ključevi razmenjuju najviše u Moskvi.

Na crnogorskom primorju je proteklog vikenda zabeležena prva "stotka". Najnoviji raport nacionalne turističke organizacije kaže da u Crnoj Gori trenutno boravi 96.335 turista što je za sedam procenata bolje nego lane u isto vreme. Ali, dobri poznavaoci turističkih (ne)prilika na ovom području kažu da je gostiju znatno više. 

Reč je o neprijavljenim turistima koji mahom borave u vilama i stanovima ruskih turista, ali i drugih stranih državljana na području od Jaza do Buljarice. Ključevi tih objekata se razmenjuju najviše u Moskvi, pa niko ne zna ko sve boravi u njima. Od ukupnog broja registrovanih turista njih 24.683 boravi u hotelima, a ostali su u privatnim sobama i apartmanima.

– Hoteli su odavno puni, ali u komplementarnom smeštaju ima praznih soba – kaže za "Novosti" Dragan Ivančević, direktor hotela "Kvin Montenegro" u Bečićima. – Zapostavljen je region, jer za srpsko tržište se i te kako bore Hrvatska, Grčka i Turska, što nam se sveti. Turistička kampanja, prava i ozbiljna, kada je u pitanju Srbija, izostala je.
Izvor: Večernje novosti