U ivanjičkom kraju ugostitelji se nadaju većem broju turista. Hotelijeri nude izlete na Goliju, Javor, Mučanj i u Uvac.

Letnja sezona godišnjih odmora u ivanjičkom kraju uveliko je počela, a sudeći po ponudi hotelijera i rentijera, obeležiće je dobra poseta gostiju zbog – starih cena. Zato turistički poslenici ove opštine očekuju dosta posla i uspešno leto. 

Pored standardnih sadržaja, hotelijeri nude i izlete van grada, na planine Goliju, Javor, Mučanj, na jezero Uvac, u manastir Studenicu, ali i mnoge druge lokalitete, po dogovoru sa gostima. Posle duže pauze, ponovo je počeo da radi i objekat beogradskog "Rekreatursa", odmaralište "Golija", čime su prošireni smeštajni kapaciteti u samom gradu.

U popularnom Zavodu za anemiju, koji predstavlja okosnicu zdravstvenog turizma, mesta su rezervisana do septembra. Hotel "Park" podjednako je zanimljiv sportskim ekipama koje ovde dolaze na pripreme, ali i poslovnim ljudima, budući da ispunjava sve potrebne uslove za kongresni turizam, a u obližnjim Kušićima sve veću pažnju gostiju privlači nedavno renoviran hotel "Javor", vlasništvo kompanije "Mona". U odnosu na proteklu godinu, cene nisu povećane, a hotel "Javor" čitave sezone nudiće promotivne cene.

Hotelsku ponudu dopunjava domaća radinost, odnosno ona u seoskim domaćinstvima, koja se iz godine u godinu utrkuju da kvalitetom i raznolikošću usluge privuku što veći broj gostiju.

Info

Hotel "Javor" – pun pansion u dvokrevetnoj sobi 1.640 dinara
Hotel "Park" – pun pansion od 4.875 do 7.875 dinara
Specijalna bolnica – pun pansion od 2.120 do 2.900 dinara
Privatni smeštaj – pansion od 1.200 do 2.000 dinara
Najam kuće ili stana od 2.000 do 5.000 dinara
Izvor: Večernje novosti