Banja Koviljača, elitna zdravstvena ustanova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju, nalazi se u istoimenom gradiću nadomak Loznice, na nadmorskoj visini od 128 metara.

Glavni zdravstveni aduti ove banje i samog mesta jesu izvori sumporovite vode kao i lekovitog blata, zbog čega je podrinjska lepotica pogodna za lečenje ljudi koji imaju problema sa reumatizmom, osteoporozom, degenerativnim mišićnim oboljenjima, bolestima kičme, oštećenjem zglobova i perifernog nervnog sistema, oporavkom posle povreda, ginekološkim bolestima, sterilitetom, kao i kožnim oboljenjima. Međutim, tradicionalne blagodeti ovog prirodnog lečilišta u kombinaciji sa svim onim što pruža savremena fizikalna medicina i rehabilitacija samo su deo, doduše nezanemarljiv, ponude ove banje. 

Po svojim smeštajnim kapacitetima, kvalitetnoj ishrani i vrhunskoj usluzi, ubraja se u red evropskih hotela visoke kategorije. Gostima Banje Koviljače na raspolaganju su galerija, bogata biblioteka, interni radio i televizija, bioskop, frizersko-kozmetički salon, kao i široka lepeza kulturno-zabavnih sadržaja poput raznovrsnih poetskih večeri, koncerata i pozorišnih predstava.

Kada se na ovo doda i da banju poseti i 10.000 posetilaca, od čega su 1.500 iz inostranstva, onda je pridev „kraljevska" koji se uz nju vezuje sasvim opravdan.
Izvor: Press