Vožnja kajakom na jezeru Perućac, u kanjonu Drine, od subote će postati nova avanturistička atrakcija u organizaciji “Vajld Serbija”.

Svakog vikenda biće organizovane vožnje kajakom na Drini, Tari, Perućcu, Zaovinama. "Perućac kajak avantura", koja će tokom jula koštati 2.800 dinara po osobi, podrazumeva vožnju po jezeru u trajanju od tri do pet sati. Najinteresantnije je, između ostalog, što se ove ture organizuju za osobe koje u tome ranije nisu imale nikakvog iskustva! 

– U našim novim i modernim kajacima, ljubitelji avantura moći će da obiđu nepristupačne predele, kanjone, stene, pećine, upoznaju divlju prirodu Srbije – kaže Ivan Nastić iz "Vajld Serbija". – Ture se organizuju s polaskom iz Beograda i Novog Sada.

Po Nastićevim rečima, aktivnosti su prilagođene svim starosnim dobima i sposobnostima.

– Ambijent Perućačkog jezera je gotovo nestvaran, voda je čista i topla, tako da postoje svi uslovi za nezaboravnu kajakavanturu – kaže Nastić. – Posle veslanja, obavezna je pauza u vodi, skakanje u jezero sa okolnih stena. Na manje strmim obalama biće organizovan i piknik, okrepljenje…

Litice
Jezero Perućac, na kom će u subotu biti organizovana kajakaška avantura, nastalo je pregrađivanjem toka Drine za potrebe hidroelektrane "Bajina Bašta". Maksimalna dubina jezera prelazi 60 metara. Kanjon Drine na ovom jezeru najveći je u Srbiji – litice se uzdižu čak i čitav kilometar!
Izvor: Večernje novosti