Vožnja kajakom na jezeru Perućac, u kanjonu Drine, od subote će postati nova avanturistička atrakcija u organizaciji “Vajld Serbija”.

Perućac (Wikipedia)

Svakog vikenda biće organizovane vožnje kajakom na Drini, Tari, Perućcu, Zaovinama. \"Perućac kajak avantura\", koja će tokom jula koštati 2.800 dinara po osobi, podrazumeva vožnju po jezeru u trajanju od tri do pet sati. Najinteresantnije je, između ostalog, što se ove ture organizuju za osobe koje u tome ranije nisu imale nikakvog iskustva! 

– U našim novim i modernim kajacima, ljubitelji avantura moći će da obiđu nepristupačne predele, kanjone, stene, pećine, upoznaju divlju prirodu Srbije – kaže Ivan Nastić iz \"Vajld Serbija\". – Ture se organizuju s polaskom iz Beograda i Novog Sada.

Po Nastićevim rečima, aktivnosti su prilagođene svim starosnim dobima i sposobnostima.

– Ambijent Perućačkog jezera je gotovo nestvaran, voda je čista i topla, tako da postoje svi uslovi za nezaboravnu kajakavanturu – kaže Nastić. – Posle veslanja, obavezna je pauza u vodi, skakanje u jezero sa okolnih stena. Na manje strmim obalama biće organizovan i piknik, okrepljenje…

Litice
Jezero Perućac, na kom će u subotu biti organizovana kajakaška avantura, nastalo je pregrađivanjem toka Drine za potrebe hidroelektrane \"Bajina Bašta\". Maksimalna dubina jezera prelazi 60 metara. Kanjon Drine na ovom jezeru najveći je u Srbiji – litice se uzdižu čak i čitav kilometar!
Izvor: Večernje novosti