Ovog vikenda biće održano nekoliko veoma zanimljivih etno manifestacija širom Srbije, a po prvi put i Festival narodne radinosti u Beogradu.

Na manifestaciji "Dan kupine", koja će biti održana u Stavama 31. jula, pored raznovrsnog programa, gostovaće i KUD "Krušik", "Izvor" i "Đerdan" kao i Era Ojdanić. Od 29. do 31. jula biće organizovana manifestacija "Dani sjeničke pite". 

Na Kopaoniku, od 28. do 30. jula, tokom "Dana borovnice", prodavaće se proizvodi od borovnice (9.00-22.00) u krugu Konaka, a bogat muzičko-zabavni program ulepšaće i KUD-ovi iz Raške i Brusa.

U nedelju, 31. jula od 16.00 do 21.00, na Zemunskom keju ispred restorana "Venecija", biće organizovan prvi Festival narodne radinosti "Beograd 2011″. Udruženje građana "Utilis" pripremilo je programe tokom kojih će posetioci moći da nauče da vezu, pletu, šiju ili prave zanimljive i neobične komade nakita ili kutija za nakit. Takođe, moći će i da kupe unikatan ručni rad po povoljnim cenama, a deo prihoda od prodaje ići će u dobrotvorne svrhe.

Festival etno stvaralaštva "Etnos", biće održan u Bečeju, 29. i 30. jula, a 10. jubilarni "Lemeški kotlić" 30. jula. Kuvari će prezentovati umeće spravljanja čuvenog lemeškog junećeg paprikaša, dok će goste zabavljati orkestar Kruna iz Subotice.

Ranije smo najavili i "Gejzerske noći" u Sijarinskoj Banji, od 27. jula do 2. avgusta. Na svečanom otvaranju pevaće Miki Jevremović, a učestvovaće i KUD-ovi iz svih krajeva Srbije; biće izabran "Prvi glas Gejzera" kao i Mis Gejzera. Vrhunac programa biće u utorak, 2. avgusta od 12.00, kad će biti priređeno "Venčanje pod gejzerom".
Gdestinacija