Bukovička banja obeležava 200 godina postojanja, a jubilej će biti obeležen nizom manifestacija koje će se održati od 24. do 27. jula.

Kako je rečeno, ove godine je "znatno" povećan broj turista koji su posetili banju u odnosu na 2010. godinu za šta je razlog otvaranje novih bazena, sportsko rekreativnih centara i vinarije "Vrbica". 

Direktor Specijalne bolnice Bukovička banja Milanko Čukanović rekao je da je ta bolnica nosilac zdravstvene ponude banjskog lečenja i podsetio da je upućivanje pacijenata na lečenje počelo 1834. godine, ali da se dugo nije ništa uradilo na rekonstrukciji bolnice.

"Ministarstvo zdravlja je pre tri godine odobrilo radove na bolnici tako da će opština Aranđelovac do kraja septembra završiti prvu fazu radova na rekonstrukciji bolnice", rekao je Čukanović.

Predsednik opštine Aranđelovac Vlada Gajić je kazao da u poslednjih deset godina ni država ni lokalna samouprava nisu uložile nijedan dinar u obnovu starih zdanja Bukovičke banje i ukazao da je neophodno naći strateškog investitora.

On je u tom smislu pomenuo hotel "Izvor", koji namerava da otvori i akva park. Hotel "Izvor" je otvoren prošle godine i u njemu je zaposleno 120 ljudi. Gajić je najavio nekoliko kulturno zabavnih manifestacija kojima će biti obeležen jubilej.
Izvor: Vesti-online