U prestižnom magazinu “Swiss magazine”, koji se besplatno deli na letovima ove kompanije objavljena je reportaža o Beogradu kao turističkoj destinaciji pod naslovom “Beograd: grad promena”, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov je rekao da ovo nije prvi put da se Beograd nađe u takvom magazinu i da je to jedan od najboljih načina promocije turističke destinacije. 

– Zadovoljstvo nam je da smo zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije pomogli u pripremi ove reportaže. Nama je veoma važno što je u pitanju tržište Švajcarske, na kojem ćemo, kako smo i planirali, promovisati Beograd – istakao je Veselinov.

Po njegovim rečima, reportaža u tom magazinu potvrđuje da je Beograd nova destinacija Evrope i da napori koji se ulažu u promociju daju rezultate. Veselinov je dodao da je u Beogradu ove godine za prva četiri meseca boravilo 13 odsto više stranih gostiju nego u istom periodu prethodne godine.

U ovoj reportaži srpska prestonica je, uz veliki broj fotografija, predstavljena iz više uglova na 14 strana. Koncepcija magazina je takva da svaki portret grada prati tekst i deo sa mapom i adresama.
Gdestinacija