Zlatibor je spreman za predstojeću letnju turističku sezonu tokom koje će turistima ponuditi niz kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija, najavilo je rukovodstvo Turističke organizacije Zlatibor (TOZ) i pozvalo turiste da u narednim danima i nedeljama posete tu planinu.

Direktor TOZ Darko Đurović najavio je da će 19. juna na Zlatiboru biti održana manifestacija "Seoski višeboj" na kojoj će biti predstavljeni tradicinalni veštine i zanati, da je za 25. jun predviđeno Evropsko prvenstvo u paraglajdingu, a za 28. jun košarkaški kamp. 

TOZ je pripremila i zanimljive izlete do ski centra Tornik, Mokre Gore, Sirogojna i manastira u Prijepolju, kao i mogućnost vožnje Šarganskom osmicom. Turiste čekaju i otvoreni i zatvoreni bazeni i kupališta, kao i zlatiborski restorani sa kvalitetnom domaćom hranom.

Đurović je naveo da su cene smeštaja na Zlatiboru već nekoliko godina ujednačene i da u privatnom smeštaju iznose oko 1.500 do 2.000 dinara za apartman, dok su cene u hotelima mogu naći za 1.900 dinara za polupansion u dvokrevetnoj sobi.

Otvoren je jedan novi hotel "Idila", u toku je potpuna rekonstrukcija hotela "Dunav" koji će biti otvoren 1. avgusta, a izvode se i radovi na hotelu "Tornik" i na hotelsko-apartmanskom kompleksu "Ruža vetrova", koji će biti otvoren ove godine.

Direktor za prodaju i marketing hotela "Palisad" Katarina Cicvarić navela je da je ove godine počela velika rekonstrukcija tog hotela. Proširen je, takođe, kapacitet restorana na 700 mesta, završena kongresna sala sa 400 mesta i densing bar, a radi se na projektu rekonstrukcije bloka A i izgradnji velnes centra na 1.000 metara kvadratnih.

Direktorka Cicvarić je kao prednost "Palisada" istakla i to što taj hotel poseduje četiri sportska terena sa prirodnom i dva terena sa veštačkom travom, koji su urađeni po najmodernijim tehnologijama i standardima i pogodni za pripreme sportista.
Izvor: B92