Ugostitelji sa planine nad Bajinom Baštom očekuju dobru posetu ovog leta. Cene smeštaja u “Omorici”, “Belom boru” i “Javoru” za 10 odsto veće nego lane.

Planina Tara i ovog leta biće mesto za odmor mnogih turista. Tamošnji ugostitelji očekuju da će nastupajuća sezona biti berićetnija od prošlogodišnje. Oslonac turizma na ovoj prelepoj planini skoro tri i po decenije predstavlja Vojna ustanova \"Tara\", u čijem sastavu su hoteli \"Omorika\" i \"Beli bor\", i depandans \"Javor\" sa 623 mesta. Cene smeštaja ovog leta biće za oko 10 odsto veće nego lane. 

– Imamo dosta stalnih gostiju koji porodično dolaze svakog leta na Taru i od nas stalno očekuju nešto novo – kaže Milan Lazović, upravnik hotela \"Omorika\". – Ove godine otvorićemo jednu terasu sa 100 mesta ispred restorana \"Javor\", gde će gosti i posetioci uživati tokom letnjih večeri u dobroj hrani i muzici. Renovirali smo jedno krilo hotela \"Beli bor\", a pored ovog hotela izgrađena su i dva teniska igrališta.

Po Lazovićevim rečima, uoči zimske sezone otvoren je renovirani restoran \"Jeremičak\", što se pokazalo kao pun pogodak, i ovog leta on će biti prilagođen ishrani vikendaša, sa širokim izborom gotovih jela i hrane \"za poneti\".

U \"Omorici\" su ranije renovirana tri nivoa, pa hotel, iako ima tri zvezdice, zadovoljava i više standarde. U cenu aranžmana uračunato je korišćenje bazena, teretane i saune, a sportistima, ali i svim gostima rekreativcima, na raspolaganju su po dva odlična fudbalska i teniska terena i uređena trim-staza od 1.600 metara. Salu za masažu mogu besplatno da koriste stalni gosti.

– U programu imamo jutarnje šetnje, izlete sa vodičima i rekreatorima, organizujemo maskenbale za decu, sportska takmičenja… – objašnjava Lazović.

Ljubitelji dobrog zalogaja mogu da uživaju na piknicima u prirodi, na kojima se služi pečenje sa ražnja i ispod sača, kao i drugi specijaliteti ovog dela zapadne Srbije.

– U julu i avgustu tradicionalno radimo punim kapacitetom, pa očekujem da će tako biti i ove godine – kaže pomoćnik direktora za marketing VU \"Tara\" Ivan Nešović. – Očekujemo da će se na Tari pripremati mnogobrojne fudbalske ekipe, među kojima su Rad i Vojvodina, ali i mnogi drugi sportisti. \"Beli bor\" je u julu domaćin \"Naše Srbije\". Ovogodišnje cene su za oko 10 odsto veće nego prošle godine, a dajemo mogućnost plaćanja u sedam mesečnih rata.

Cene
Polupansion u \"Omorici\" košta 2.050 u četvorokrevetnoj sobi, od 2.450 do 2.700 u dvokrevetnoj, od 3.050 do 3.330 u jednokrevetnoj, a od 3.850 do 5.800 dinara u apartmanu. U \"Javoru\" polupansion staje od 2.150 do 2.550, a za pun pansion u \"Belom boru\" treba izdvojiti od 1.950 do 2.550 dinara. Popusti za decu od tri do 10 godina kreću se od 50 do 70 odsto, u cenu nisu uračunati boravišna taksa i osiguranje, a poseban popust važi i za grupe. Doplata za pansionski ručak je 450 dinara.
Izvor: Večernje novosti