Ugostitelji sa planine nad Bajinom Baštom očekuju dobru posetu ovog leta. Cene smeštaja u “Omorici”, “Belom boru” i “Javoru” za 10 odsto veće nego lane.

Planina Tara i ovog leta biće mesto za odmor mnogih turista. Tamošnji ugostitelji očekuju da će nastupajuća sezona biti berićetnija od prošlogodišnje. Oslonac turizma na ovoj prelepoj planini skoro tri i po decenije predstavlja Vojna ustanova "Tara", u čijem sastavu su hoteli "Omorika" i "Beli bor", i depandans "Javor" sa 623 mesta. Cene smeštaja ovog leta biće za oko 10 odsto veće nego lane. 

– Imamo dosta stalnih gostiju koji porodično dolaze svakog leta na Taru i od nas stalno očekuju nešto novo – kaže Milan Lazović, upravnik hotela "Omorika". – Ove godine otvorićemo jednu terasu sa 100 mesta ispred restorana "Javor", gde će gosti i posetioci uživati tokom letnjih večeri u dobroj hrani i muzici. Renovirali smo jedno krilo hotela "Beli bor", a pored ovog hotela izgrađena su i dva teniska igrališta.

Po Lazovićevim rečima, uoči zimske sezone otvoren je renovirani restoran "Jeremičak", što se pokazalo kao pun pogodak, i ovog leta on će biti prilagođen ishrani vikendaša, sa širokim izborom gotovih jela i hrane "za poneti".

U "Omorici" su ranije renovirana tri nivoa, pa hotel, iako ima tri zvezdice, zadovoljava i više standarde. U cenu aranžmana uračunato je korišćenje bazena, teretane i saune, a sportistima, ali i svim gostima rekreativcima, na raspolaganju su po dva odlična fudbalska i teniska terena i uređena trim-staza od 1.600 metara. Salu za masažu mogu besplatno da koriste stalni gosti.

– U programu imamo jutarnje šetnje, izlete sa vodičima i rekreatorima, organizujemo maskenbale za decu, sportska takmičenja… – objašnjava Lazović.

Ljubitelji dobrog zalogaja mogu da uživaju na piknicima u prirodi, na kojima se služi pečenje sa ražnja i ispod sača, kao i drugi specijaliteti ovog dela zapadne Srbije.

– U julu i avgustu tradicionalno radimo punim kapacitetom, pa očekujem da će tako biti i ove godine – kaže pomoćnik direktora za marketing VU "Tara" Ivan Nešović. – Očekujemo da će se na Tari pripremati mnogobrojne fudbalske ekipe, među kojima su Rad i Vojvodina, ali i mnogi drugi sportisti. "Beli bor" je u julu domaćin "Naše Srbije". Ovogodišnje cene su za oko 10 odsto veće nego prošle godine, a dajemo mogućnost plaćanja u sedam mesečnih rata.

Cene
Polupansion u "Omorici" košta 2.050 u četvorokrevetnoj sobi, od 2.450 do 2.700 u dvokrevetnoj, od 3.050 do 3.330 u jednokrevetnoj, a od 3.850 do 5.800 dinara u apartmanu. U "Javoru" polupansion staje od 2.150 do 2.550, a za pun pansion u "Belom boru" treba izdvojiti od 1.950 do 2.550 dinara. Popusti za decu od tri do 10 godina kreću se od 50 do 70 odsto, u cenu nisu uračunati boravišna taksa i osiguranje, a poseban popust važi i za grupe. Doplata za pansionski ručak je 450 dinara.
Izvor: Večernje novosti