Odmor od sedam ili deset dana na planini, u banji, ili na moru, ipak, može da se pronađe za 10.000 dinara u zavisnosti od termina.

Rudnik

Odlazak na odmor ovog leta za mnoge će biti finansijski izazov. Jer, četvoročlane porodice sa prosečnim primanjima teško će moći da izdvoje novac za skupo letovanje. Odmor od sedam ili deset dana na planini, u banji, ili na moru, ipak, može da se pronađe za 10.000 dinara u zavisnosti od termina.

Dvokrevetna soba na Zlatiboru može da se iznajmi za 15 evra po danu, pa sa autobuskim prevozom odmor na ovoj planini može da košta 100 evra. Letnji boravak na planini Javor, takođe, može da bude povoljan, jer pun pansion u hotelu \"Javor\" košta već od 1.500 dinara. Noćenje na Rudniku u privatnim vilama košta oko 700 dinara, dok za pun pansion treba izdvojiti 1.700 dinara.

Za odlaske u inostranstvo, ipak, turisti će morati da sačekaju sam kraj sezone, jer tada počinju sniženja u Grčkoj. Krajem septembra u Paraliji, Polihrono i Stavrosu najam za 10 dana košta 55 evra po osobi, ali za te termine treba požuriti jer se oni među prvima rasprodaju.

Privatni smeštaj u trokrevetnim sobama u Sutomoru može da se zakupi već za pet evra po danu. Tako, uz povratnu voznu kartu od Beograda do Bara, koja sa rezervacijom sedišta košta 45 evra, desetodnevni smeštaj i prevoz do mora može da se uklopi u 100 evra.

Boravak u banjama može da bude jeftin, ali samo u privatnom smeštaju. Sobe u Atomskoj banji Trepča koštaju već od 400 dinara dnevno, u banji Vrdnik za prenoćišta treba izdvojiti 500 dinara, a dvokrevetni apartman u Vrujcima može da se iznajmi za 1.500 dinara dnevno.
Izvor: Večernje novosti